Granat

Granat

Steinen Granat er en edelsten som kommer i mange forskjellige farger og nyanser. Fargen varierer og finnes i de rosa tonene, til de rødlige og helt blodrøde. I tillegg kan de også være forskjellige nyanser av brunt, grått og grønt.

Historie og myter

Steinen sies å være oppkalt etter granateplet, da den ofte kan se ut som et granateplefrø.

Denne edelstenen har vært kjent i mange tusen år, og det sies at det var steinen som førte Noahs ark gjennom flommen. Betydningen av granaten er også tusenvis av år gammel - den kan beskytte mot det farlige, som en talisman.

Plassering

Granatsteiner finnes flere steder i verden. De helt grønne granatene er funnet i Tsavo, Kenya. I tillegg kan du også finne granater på blant annet Sri Lanka og Madagaskar.

Verdivurdering og pris

En granat vurderes ut fra fire parametere. Vekt, sliping, farge og renhet. Jo dypere og mer intens fargen er, desto høyere er verdien på steinen. Færre og mindre inneslutninger i steinen gir også en høyere verdi da renheten i steinen teller høyt.

doubledouble

Granat smykker

Hos CHANTI har vi et stort utvalg av smykker med Granater i mange forskjellige nyanser. Granatsteiner kler både gull- og sølvsmykker, og de kan brukes til både armbånd, ringer, halskjeder m.m. siden steinen har en hardhet på 7,5. Du finner alle Granat-smykkene her.

Ofte stilte spørsmål om Granat

Hva er en granatsten?       

Granat er en betegnelse på en gruppe edelstener, som alle er nært beslektet kjemisk. Pyropes er blodrøde steiner og Almadines har en litt mer rødbrun farge. Spessartin er en blanding av oransje, brunt og noen ganger rødt. Grossules er lysebrune og grønne, Andradit kan veksle mellom grønn og svart. Uravoritt er helt grønne steiner og de helt svarte granatene kalles Melanite.

Er granat en edelsten?

Alle former for granat er en edelsten da de er dannet gjennom en naturlig prosess, er relativt sjeldne og har et utseende som treffer en viss standard.

Hva symboliserer en granat?

Steinen Granat kan betraktes som et skjold for det onde. I gamle dager ble det brukt til å kurere leversykdommer og bekjempe vonde drømmer. I dag regnes det som et symbol på suksess og vennskap.

Sjekk våre siste innlegg!