Morganite

Morganite

Morganite er, sammen med både Emerald og Aquamarine, en sjelden variant av Beryl, da alt i rent mineral er fargeløst. Morganite får sin farge fra et mineral kalt mangan.

Historie og myter

Denne edelstenen ble først oppdaget i 1910 på øya Madagaskar. Den har fått navnet sitt fra JP Morgan, som var en dyktig og svært kjent forretningsmann.

Før Morganite fikk navnet sitt, ble det bare referert til som Pink Beryl.

Blant buddhistiske munker regnes Morganite som en opplysende talisman som kan bidra til å bane vei for deg.

Plassering

Morganite finnes først og fremst i Brasil, Madagaskar og Afghanistan.

morganitt gullring

Pris og vurdering

Verdien av steinen vurderes spesielt ut fra fargeintensiteten og kvaliteten. Fargen på denne edelstenen kan variere fra å være helt rosa, til en veldig delikat rosa.

Morganite er en relativt hard edelsten, men den bør brukes med forsiktighet for å unngå riper. Støt og slag vil, på alle slags edelstener, forårsake skade på steinen.

Smykker med Morganite

Hos CHANTI har vi et stort utvalg av smykker med Morganite. Denne edelstenen pryder smykket med sin fine rosa farge, som gir et feminint og rent utseende. Morganite bruker både gull- og sølvsmykker, og du vil enkelt kunne velge begge uten å nøle.

morganite øredobber

Ofte stilte spørsmål om Morganite

Hva er en Morganite?

Morganiet er en edelsten som har en fin rosa farge. Morganite er en spesiell og ganske sjelden stein, hvis farge varierer fra den helt knallrosa, til den mer rødlige og delvis ferskenfargede nyansen.

Er Morganite en diamant?

Morganitt er en edelsten som har samme kvalitetsfaktorer som en diamant, men det er stor forskjell på de to steinene, og det er derfor ikke det samme. Morganite er en del av berylfamilien, og steinen er ofte varmebehandlet for å skape den klareste fargen og fjerne den gule undertonen.

Hva symboliserer en Morganitt?

Morganite blir sett på som en av de mest helbredende steinene ettersom den tiltrekker seg kjærlighet og positive følelser. Steinen har også en positiv effekt på immunforsvaret og hjertet.

Sjekk våre siste innlegg!