Kunnskap om Turmalin

Kunnskap om Turmalin

Turmalin er et mineral som finnes i de mest vanvittige farger. Fargene kan variere fra den helt neonblå, som kan sammenlignes med svømmebassenger til veldig rosa og relativt mørke farger. Steinen har en kjemisk sammensetning som gjør den svært nyttig for produksjon av medisinsk utstyr og verktøy.

Historie og myter

Da Turmalinene kom til Europa, var det fordi de ble brukt som piperensere. På grunn av pyroelektriske egenskaper kan Turmaliner tiltrekke seg asken og avvise den igjen.

Mange tror at Turmalin er en heksestein da den kan skape mirakler som å beskytte eieren og dens aura. Noen bruker Turmalin til "svart magi", hvor steinen kan fjerne negative følelser. Her er det nødvendig å bruke de svarte Turmalinene kalles også en hekse-stein, da den har medisinske egenskaper.

Plassering

Det er mulig å finne Turmaliner over hele verden. Disse inkluderer Australia, Sør-Amerika og Afrika etc.

Verdivurdering og pris

Turmaliner, som alle andre edelstener, bedømmes på farge, renhet og størrelse. Store Turmaliner inneholder ofte en del urenheter og inneslutninger, som gjør at de beskjæres og slipes ned for å få en så ren stein som mulig. Turmaliner anses ofte for å være middels, men Turmaliner av høy kvalitet har også en svært høy verdi. Dette inkluderer Paraiba Turmaliner. Denne steinen har veldig elektrisk og nesten neongrønne eller blå farger. Denne steinen har en utrolig høy verdi, og de selges oftest for over 200.000 NOK. pr. karat.

Smykker med Turmalin

Hos CHANTI kan du finne forskjellige smykker med Turmalin.

Et smykke med edelstenen Turmalin kan være spesielt egnet for deg som skal ha bursdag i oktober måned, siden Turmalin er fødselssteinen for akkurat denne måneden.

 doubledouble

Vanlige spørsmål om Turmalin

Hva er en Turmalin?

Turmalin er en edelsten som finnes i alle farger. En av de mest kjente turmalinene er kjent som "vannmelonturmalin" da den er sammensatt av de samme fargene; grønn, hvit og rosa.

En Pariba-Turmalin er på grunn av fargene på samme nivå som Smaragder, Safirer og Rubiner. En Turmalin kan ha en nesten neonfarge, da den inneholder kobber som kan gi nesten elektriske farger.

Er Turmalin en edelsten?

En Turmalin er en edelsten av middels kvalitet. Mange av de større utgravningene inneholder en del urenheter og sprekker, som gjør at de må deles i mindre biter for å kunne brukes til smykker. Feilfri Turmalin større enn 10 karat er ekstremt sjelden.

Hva gjør en svart Turmalin?

En svart Turmalin beskytter deg mot negativ energi. Den kan både gi personlig beskyttelse, ved å bruke den som smykke, men også beskytte et hjem ved å ha den liggende ved ytterdørene i hjemmet. Det er med på å styrke immunforsvaret, og kan også hjelpe ved for eksempel røykeslutt.

Hva symboliserer en Turmalin?

Alle Turmaliner er gode for å beskytte deg mot dårlige energier og vibrasjoner. Det gir styrke og ansvarsfølelse. Med denne steinen vil humøret ditt bli løftet og toleransen din blir større. Å ha på seg en Turmalin vil også ha en positiv effekt på kjærlighetslivet ditt.

Sjekk våre siste innlegg!