Hvordan finner jeg ringestørrelsen?

Når du trenger å finne ut hvilken ringestørrelse du er, er det flere faktorer som spiller inn. Det er en forskjell mellom høyre og venstre hånd, om hendene dine er kalde eller varme, og på hvilken tid på dagen du måler deg. Derfor bør du måle ringestørrelsen din flere ganger i løpet av dagen, så vel som både når hendene er varme og når de er kalde.

Bredden på ringen har også betydning. Jo bredere ringen, jo større skal ringstørrelsen være. Vi anbefaler at du prøver flere av metodene og sammenligner resultatene, slik at du unngår å ha målt feil ved hjelp av en av metodene.

CHANTIs oppmålingsverktøy

CHANTI tilbyr ulike oppmålingsverktøy til en billig pris, som kan brukes igjen og igjen. Ringstørrelsen din kan endres akkurat som størrelsen på skoen eller klærne. Derfor er et måleinstrument godt å ha, slik at du fremover alltid kan måle ringstørrelsen din. Chanti selger fingermålere av stål i to forskjellige ringbredder, og en stålringmåler.

Fingermåler

Fingermåleren er tilgjengelig i to versjoner. En smal en med en bredde på 2 mm og dekker ringstørrelsene 48 til 62, og en bredde som er 5,5 mm i ringbredden og dekker ringstørrelsene 50 til 65. Den smale anbefales for ringer under 4 mm, bred en for ringer fra 5 mm. Igjen, husk å også ta hensyn til kalde / varme hender, tid på dagen osv.

Kan kjøpes her:
https://www.chanti.no/p-smykkesalg-pusseklut_fingermaaler

Ringmåler

Ringmåleren måler ringstørrelsen på en ring du vet at du kan passe. Den viser 4 forskjellige skalaer for ringstørrelse. CHANTI-brukeren er i rødt og går fra ringstørrelse 41 til ringstørrelse 76.

Kan kjøpes her:
https://www.chanti.no/chanti-ring-i-metal-15003

Metoder for måling av ringstørrelse

Måling med tykkelse

Bildet viser en hvordan man måler ringens innerdiameter med en tykkelse. Multipliser innerdiameteren i mm av ringen din med pi, 3.1415. For eksempel, hvis innerdiameteren måles til 17 mm, tilsvarer dette ringstørrelse 53,40 (17 x 3,14159 = 53,40). Lenger ned på denne siden kan du finne et diagram over hvilke ringstørrelser innerdiameteren tilsvarer.

Ringmåleren

CHANTIs ringmåler viser veldig nøyaktig ringstørrelsen på en ring du vet at du kan passe. Vær oppmerksom på at jo bredere ringen, jo mer fyller den ringmåleren, akkurat som på fingeren. På veldig brede ringer, antar du derfor størrelsen som den nederste kanten av ringen hviler på.

En linjal kan også brukes

Hvis du ikke har tykkelse eller ringmåler, kan du finne innvendig diameter med linjal eller målebånd. Mål ringens innvendige diameter i mm og gå med 3.1415, eller bruk diagrammet med ringstørrelser lenger nede.

Måling med ringmåler

Stålmåleren viser forskjellige skalaer i ringstørrelser. CHANTI bruker den i rødt på ringmåleren, som går fra 41 til 76.

Bildet viser en ring inn fra fingermåleren i størrelse 59, på ringmåleren. For brede ringer er det ringens nedre kant, dvs. kanten nærmest ringmålerens håndtak du trenger, her ser du at den er på nummer 59 på ringmåleren.

Måling med ringmåler

CHANTIs stålmåler viser nøyaktig hvilken ringstørrelse du trenger og er den enkleste og mest nøyaktige metoden. De er tilgjengelige i to versjoner, en bred og en smal. De smale er 2 mm i ringbredden, de brede er 5,5 mm i ringbredden. De dekker hhv. ringstørrelse 48-62 og 50-65.

Det er veldig viktig å ta hensyn til om fingrene er kalde eller varme, og måle seg flere ganger i løpet av dagen. Hvis du for eksempel måler når hendene dine er kalde, kan du risikere at ringen blir for liten, eller omvendt. Og så må du selvfølgelig måle fingeren som ringen skal sitte på.

Ringstørrelsestabell

Indre diameter Størrelse Andre størrelser
14,65 mm 46  
14,96 mm 47  
15,28 mm 48  
15,60 mm 49 XXS
15,92 mm 50  
16,23 mm 51 XS
16,55 mm 52  
16,87 mm 53 S
17,19 mm 54  
17,51 mm 55 M
17,82 mm 56  
18,14 mm 57 L
18,46 mm 58  
18,78 mm 59 XL
19,10 mm 60  
19,42 mm 61  
19,71 mm 62  
20,05 mm 63  
20,37 mm 64  
20,69 mm 65  
21,01 mm 66  
21,33 mm 67  
21,65 mm 68  

Hvor lenge skal halskjedet være?

Det er veldig individuelt hvor lenge du vil ha et halskjede, eller rettere sagt hvordan du vil at halskjedet skal sitte rundt halsen og hvor langt ned i brystet det skal henge. Du kan ta en streng, et stykke garn eller lignende og plassere det omtrent der du vil at halskjedet skal være, og måle det.

Hvis du skal kjøpe et halskjede i gave og ikke er helt sikker på hva mottakeren ønsker, er oversikten på bildet her en god guide. Barn, eller hvis det skal sitte nær nakken, bruker vanligvis 36-38 cm. For voksne kvinner er den vanligste 42 eller 45 cm. Hvis du liker at halskjedet henger litt lenger nede, velger du 50 eller 55 cm eller mer. Vær imidlertid oppmerksom på at lange, tynne halskjeder er mer skjøre og derfor mer utsatt for brudd, så hvis du vil bruke det med et stort eller tungt anheng, bør halskjedet også være sterkere.

Her finner du CHANTIs utvalg av halskjeder

Frågor om ringstorlekar:

Hvordan finner du ringstørrelsen din?

Hvis du er hjemme og trenger å vite ringstørrelsen din, kan du enkelt finne ut av det ved hjelp av en tråd. Du må vri tråden rundt fingeren to ganger og stramme den litt slik at den passer på fingeren. Når tråden er på plass kan du ta en kulepenn eller lignende og merk hvor tråden krysser. Når sytråden er brettet ut igjen, kan du måle avstanden mellom de to merkene. 55 mm. tilsvarer en størrelse 55 osv. Hos CHANTI kan vi gjøre hele prosessen enklere, ved å bruke vår undersøkelsespakke som du finner her.

Hvordan måle ringstørrelse hjemme?

Det kan virke ganske forvirrende å måtte finne ringstørrelsen når du er hjemme. Men det er faktisk ikke så tungvint som man kunne gå og rett. Med en tynn tråd, en kulepenn og en linjal finner du ringstørrelsen din på få minutter. Tråden skal tvinnes rundt fingeren to ganger. Der tråden krysser, kan du sette et merke med kulepennen. Når tråden er brettet ut, kan du måle avstanden mellom de to merkene. Antall mm. som avstanden er, tilsvarer ringstørrelsen din.

Kan du måle ringstørrelsen din selv?

Det er ganske enkelt å finne ut ringstørrelsen ved å måle deg selv med ting vi har hjemme. Du kan måle den indre omkretsen av en av ringene dine med et målebånd, og ellers kan du måle fingeren ved hjelp av et tynt stykke ståltråd. Tråden skal tvinnes rundt fingeren to ganger og det skal merkes der tråden overlapper. Avstanden du da måler mellom de to markeringene er ringstørrelsen du trenger.

Hvordan bruke en ringmåler?

Har du en eller flere ringer du ikke vet størrelsen på, kan du enkelt finne ut størrelsen med en ringmåler. Ringen skal plasseres på måleren og slippes så langt ned som mulig. Det er tall langs ringmetrene, og der ringene stopper finner du størrelsen på ringen. Hos CHANTI kan du få en ringmålerpakke for en liten penge, som inkluderer både ringmåler og fingermåler. Pakken finner du her.

Hvordan finner jeg ringstørrelsen til kjæresten min?

Hvis du trenger å finne en annen ringstørrelse enn deg selv, er det flere måter å finne den på. Du kan eventuelt "låne" en ring til gullsmeden, og få målt størrelsen der. Det er også mulig å kjøpe ringmåler. Her på CHANTI har vi en til en fornuftig pris, som du finner her. Så er det bare å ta tak i en av personens ringer og måle med ringmåleren. Hvis det ovennevnte ikke er et alternativ, kan du få et omtrentlig mål ved å ta en av ringene hans/hennes på din egen finger, og deretter markere hvor den sitter. Dette krever at personens fingre er mindre enn dine egne. Når du så står i gullsmeden, kan du finne størrelsen ved å prøve ringene på din egen finger.

Når er ringen min for stor eller for liten?

Det er viktig at du finner riktig størrelse når du skal velge ring. Er ringen for stor kan den lett falle av, og er den for liten kan den sitte for stramt og være ubehagelig. En ring skal sitte tett rundt fingeren, men slik at den likevel lett kan løsne uten store problemer. Ringstørrelsen din varierer avhengig av hvilken finger du vil ha ringen på. Hvis ringen din plutselig føles for stram, kan det være fordi fingrene våre ofte hovner opp hvis vi føler oss varme. En ring kan også føles litt for stor hvis du har kalde hender. Varierende vekt kan også være avgjørende for om ringen din føles større eller mindre.

Hvilken størrelse ring bør jeg bruke?

Ringstørrelsen din varierer fra finger til finger, så du må ha en ny ringstørrelse avhengig av hvilken finger du vil ha ringen på. Den enkleste løsningen er å gå til en gullsmed eller smykkebutikk og få dem til å måle fingeren. Da kan du også prøve flere størrelser slik at du kan finne din perfekte match. Hvis dette ikke er mulig, kan du måle fingeren hjemme ved å vri et stykke tråd rundt fingeren to ganger og markere med en kulepenn hvor tråden overlapper. Hvis du måler avstanden mellom de to markeringene, kan du finne ringstørrelsen din. Tråden må ikke være for løs eller for stram.

Hva er en normal størrelse ring?

Som sådan er det ikke noe slikt som en normal ringstørrelse. De fleste kvinner bruker imidlertid en eller flere størrelser mellom 50 og 62. For menn er de mest normale størrelsene mellom 60 og 72.

Hvor stor skal ringen min være?

Ringen din skal være så nær fingeren at det ikke er mulig for den å falle av når du beveger hånden eller fingrene. Den skal lett kunne komme over knoken uten at det er tungvint eller føles ubehagelig.

Kan man gjøre en ring større eller mindre?

Du kan enkelt gjøre ringene større eller mindre. Hvis ringen din er for stor, kan en gullsmed fjerne en del av ringen og lodde den sammen igjen. Hvis det må være større, kan en gullsmed legge mer gull i omkretsen. Hvis det gjøres på et ordentlig sted, vil man overhodet ikke kunne se at det er gjort noe med ringen.

Hvordan skal en ring sitte?

Når du skal finne riktig ringstørrelse er det lurt å prøve flere størrelser før du velger. Den perfekte ringen skal sitte så tett rundt fingeren at du kan bevege hånden uten at ringen faller av. Den må imidlertid også sitte løst nok på fingeren, slik at det er mulig å få den over knoken på hånden uten problemer. Ringstørrelser kan være en god ting, men det beste rådet er å prøve flere størrelser. Hendene dine kan bli påvirket av varme og kulde, så husk å holde et øye før du bestemmer deg.

Hvordan finne størrelsen på en fingerring?

Hvis du mangler størrelsen på ringen din, kan du enkelt finne størrelsen på ringen din ved å bruke en ringmåler. Hvis du ikke har ringmåler, kan du finne størrelsen ved å bruke et målebånd og måle innvendig omkrets. Antall mm. som du måler på målebåndet tilsvarer størrelsen på ringen.