Finn den perfekte morgengaven

Finn den perfekte morgengaven

Morgengave 

En morgengave er en hundre år gammel tradisjon. Tradisjonen tro hendte det slik at brudgommen skulle gi sin brud en verdifull gave morgenen etter bryllupet. I gamle dager ga brudgommen ofte sin brud en større sum penger, da morgengaven ble sett på som et tiltak, i tilfelle noe skulle skje med brudens nye mann, og hun derfor skulle stå uten støtte. 

I nyere tid er det imidlertid en langt mer romantisk tradisjon og gest som uttrykker kjærligheten mellom det nye paret. Det er mest vanlig at det er brudgommen som gir morgengaven til bruden, men mange kvinner velger også å gi sin nye mann en gave. Dette er imidlertid helt individuelt og det er opp til hvert enkelt par å bestemme hva de vil foretrekke. 

Smaragd ring

Tradisjonelt gir man morgengaven dagen etter bryllupet, men igjen er det helt individuelt når man velger å gi gaver – det er ingen faste regler.  
Noen velger å gi gaven morgenen etter bryllupet. Andre velger å gi gaven på bryllupsdagen, mens andre som et tredje alternativ velger å gi morgengaven 1 år etter bryllupet. Dette kan være for å feire det første året man har tilbrakt sammen som mann og kone i roligere omgivelser eller der etter et år er det mer luft i økonomien enn rett etter den store dyre festen. 

Den perfekte morgengaven er vanskelig å definere, og er en veldig personlig sak. Noen liker å ha opplevelser, mens andre liker å få mer håndfaste ting. Her er det en opplagt idé å gi smykker til sin brud eller brudgom. 

Navnesmykker i sølv

Morgengave til bruden 

Grunnen til at morgengaven til bruden ofte består av et smykke er fordi det er en kjærlighetserklæring man blir minnet på hver gang man ser på smykket fra sin partner. Smykket er et lite stykke luksus som varer livet ut, akkurat som kjærlighet. Smykkene til partneren hans trenger absolutt ikke å være dyre, men så lenge det er en personlig gave, er det alt som betyr noe. Hos CHANTI har vi et stort utvalg av smykker som passer perfekt som morgengave – og i alle prisklasser. Alle våre smykker er i høy kvalitet, men til tross for det kan du typisk spare mellom 25 – 70 %, sammenlignet med butikkpriser. 

doubledouble

morgengaver kan være et par øredobber i enten gull eller sølv , som vi har et stort utvalg av, både i former, farger og design. Andre alternativer kan være et armbånd eller et halskjede, som hos CHANTI også varierer mye i pris. Du kan gjøre disse gavene mer personlige og spesielle ved for eksempel å kjøpe smykket i former som roser, engler eller hjerter. Disse eksemplene på morgengaver er tidløse, da det aldri vil gå av moten å gi kjæresten hennes et smykke som hun kan bruke resten av livet. 


Morgengave til brudgommen 

Som nevnt er det ikke alltid bare bruden som får morgengave. Mange kvinner kjøper også en gave til sin nye ektemann som uttrykker kjærligheten til det nye ekteskapet. Her er også smykker en opplagt idé, da mange moderne menn setter pris på et smykke som gjenspeiler deres personlighet. Helt konkret er det blant annet mansjettknapper, knytestifter eller herreringer, som kan være med på å gi en helt personlig og kul look. Alle tre er også noe vi har et stort utvalg av i alle prisklasser hos CHANTI. For å personliggjøre mansjettknappene kan du for eksempel velge et par med dine kjæres initialer eller initialer, eller gravere en sport som dine kjære elsker. Slipsnåler er en opplagt og klassisk gave som mange menn kan bruke i hverdagen, og dermed tenke på partneren hver gang de bruker den. 

doubledouble
Et smykke som både brudgommen og bruden også kan gi til hverandre er navnekjeder, som har parets navn eller initialer inngravert. Disse halskjedene er tilgjengelige i mange forskjellige former, for eksempel i hjerter eller uendelighetstegn. Dette er en liten – og ikke nødvendigvis dyr – gave som har stor betydning for mottakeren. 

Den perfekte morgengaven 

En morgengave er en kjærlighetsgave, og vi vet alle at kjærlighet ikke kan gjøres om til penger. Kjærlighet kommer fra hjertet, og morgengaven bør derfor være en gave som gjenspeiler dine følelser og livslange omsorg for din kjære. Kjærlighet er forskjellig fra person til person. Noen har størst kjærlighet til dyre, vakre merke- eller edle metaller, mens andre heller vil ha en opplevelse med sin nye ektefelle. Andre foretrekker kanskje å være helt fri for morgengaver ov en i bryllupet. Det er også veldig forskjellig fra person til person hvor ekstravagant, overveldende og dyrt du vil gjøre det – og har råd til. Siden du nettopp har fått så mange gaver på bryllupsdagen, handler det egentlig om å finne en gave som gjenspeiler kjærligheten din. 

Så den perfekte morgengaven er en utrolig personlig ting som hvert par bør vurdere. I virkeligheten handler det om hva din nye ektefelle vil være fornøyd med, og ikke så mye annet. 

Vi håper du likte å lese denne guiden til morgengaver, slik at du kan gi deg selv den perfekte morgengaven, uansett hvilken tradisjon du har. 

Sjekk våre siste innlegg!