Dåpsgaver

Dåpsgaver

I gamle dager ble barnet typisk gitt en rangle på grunn av troen på at barnet kunne drive onde ånder bort med det. I dag finnes det mange forskjellige dåpsgaver ved siden av rangler – alt fra smykker til bestikk. Dåpsgaver har ofte en spesiell betydning da de er personlige og er ofte inngravert med barnets navn og fødsels- eller dåpsdato. Hos CHANTI har vi et bredt utvalg av ulike typer dåpsgaver, slik at du kan finne den perfekte gaven til det nydøpte barnet.

Hvilken dåpsgave du velger å gi barnet kan avhenge av om det er gutt eller jente. Vi har derfor samlet våre ulike dåpsgaver, slik at du kan finne dåpsgaver til jenter og dåpsgaver til gutter .

kors anheng

Smykker

En av de mest populære dåpsgavene er uten tvil korssmykker. Spesielt dagsmarkskorset er populært da det regnes for å være en nasjonal juvel. Mange kors har Kristi korsfestelse på forsiden av smykket, og sees ofte med Fadervår på baksiden. Dagmarkskorset er den perfekte dåpsgaven, og er en vakker påminnelse om den store dagen.

Andre populære motiver for smykker er hjerter, engler eller «tro, håp og kjærlighet». Disse smykkene er enkle, tidløse og har kristen symbolikk, så de er perfekte som dåpsgaver. Du finner smykkene her .

Du kan også gi barnet et navnesmykke . Dette smykket er helt unikt, og er et du kan bære med deg hele livet. Du finner våre navnesmykker her .

Bokstav M anheng

Smykkeskrin

Gir du et smykke i dåpsgave, er det opplagt å også gi et smykkeskrin hvor smykket kan oppbevares. Her på CHANTI har vi mange fine smykkeskrin i forskjellige former, som du finner her .

Populære dåpsgaver

Hvis du ikke ønsker å gi et smykke, finnes det mange andre alternativer for dåpsgaver. Du kan enten velge en tradisjonell dåpsgave, som en eller en sparebøsse som symboliserer ønsket om økonomisk trygghet og velstand. I vårt brede utvalg av dåpsgaver finner du mange forskjellige slags sparebøsser i forskjellige morsomme fasonger, som en søt bamse eller en fin traktor, hvor navn og fødselsdato eller dåp kan graveres inn. Se alle sparebøssene våre her . rangle , eller en sparebøsse som symboliserer ønsket om økonomisk trygghet og velstand. I vårt brede utvalg av dåpsgaver kan du finne mange forskjellige typer sparebøsser. Det kan være alt fra en søt bamse eller en fin traktor hvor navn og fødselsdato eller dåpsdato kan graveres inn. Se alle sparebøssene våre her .

smykkeskrin og esker

En annen populær dåpsgave er noen små skrin til den første tannen og hårlokken . Også disse kommer i mange forskjellige former, og kan graveres. I tillegg har det de siste årene blitt veldig populært å skaffe et dåpsrør for å oppbevare dåpsattesten. Den aller siste trenden innen dåpsgaver er imidlertid et dåpsflagg . Tanken med dåpsflagget er at du viser dette flagget hver gang du feirer en bursdag. Det er derfor nærliggende å få denne inngravert med navn og fødselsdato.

Ønsker du å gi en dåpsgave som kan brukes hver dag, er ramme et godt valg. Du kan velge mellom et søtt sett med bestikk , tallerkener eller et krus . Disse kan fås med populære barnefigurer, som Kaj og Andrea, Bamse og Kylling eller rett og slett med andre motiver.

Sist men ikke minst kan du gi en virkelig personlig dåpsgave - et fotoalbum eller en fotoramme . Dette er en personlig og minneverdig gave som kan fylles med bilder av barnet opp gjennom årene.

 

Vi håper du likte å lese denne guiden til dåpsgaver, og finne den perfekte, personlig tilpassede dåpsgaven.

Sjekk våre siste innlegg!