Black Friday

Black Friday

Hva er Black Friday? 

Black Friday er betegnelsen på fredagen etter Thanksgiving i USA, som betyr siste fredag i november. Dagen regnes ofte som begynnelsen på julehandelen. De siste årene har spesielt mange amerikanske butikker åpnet dørene veldig tidlig for å kickstarte julehandelen. Black Friday er verken en helligdag eller en helligdag, men i en rekke delstater i USA er dagen en helligdag. Siden 2005 har Black Friday vært den travleste shoppingdagen i USA, og brukt milliarder av dollar. 

 diamant ring

Hvor kommer navnet Black Friday fra? 

Dagens navn er opprinnelig fra Philadelphia, hvor det ble brukt til å beskrive den tunge trafikken av biler og fotgjengere som skjedde dagen etter Thanksgiving. Black Friday begynte først å bli brukt rundt 1960 i Philadelphia, og vant senere terreng utenfor Philadelphia rundt 1975. 

Når kom Black Friday til Danmark? 

Black Friday kom til Danmark for første gang i 2013, hvor shoppingdagen raskt ble populær. Siden 2014 har det blitt slått rekorder nesten hvert år hvis man ser på antall dankorttransaksjoner. Den siste fredagen i november har derfor blitt Danmarks største handelsdag. 

Det er mye penger å spare, så se deg rundt på CHANTI.dk og benytt deg av gode tilbud på eksklusive smykker til gode priser. Det er bare Black Friday én gang i året! 

 doubledouble

Black Friday på nettbutikker 

Opprinnelig startet Black Friday i de fysiske butikkene, hvor de annonserte sine salg og tilbud i vinduene eller tilbudsavisene. Siden konseptet startet har det imidlertid skjedd mye med netthandel på nettsider og nettbutikker. Derfor er det i dag ofte på nett hvor mange velger å handle Black Friday. 

Selv om mange etter hvert blir vant til netthandel, kan det fortsatt være noen som er i tvil om det. Heldigvis er vi her for å forsikre deg om at det er mange fordeler med netthandel. Først og fremst kan du sitte komfortabelt i ditt eget hjem mens du handler, slik at du slipper å forville deg inn i folkemengder og lange køer. 

I tillegg er det raskt og enkelt å finne noe du kunne tenke deg, og det er ikke langt fra tanke til handling. Hos CHANTI får du pakken din i løpet av få dager, og du kan derfor kjøpe julegavene i god tid. 

gullbelagte smykker

Black Friday på CHANTI 

Fredag 26. november er det Black Friday igjen, og i den anledning har vi massevis av gode tilbud og rabatter du kan glede deg til. Black Friday er en opplagt dag for å finne den perfekte julegaven, kalendergaven eller adventsgaven til noen du bryr deg om. Handle smykker fra merker som Julie Sandlau , Izabel Camille , BNH , Støvring Design , Joanli Nor  for deg selv eller de du bryr deg om. Ved å kjøpe et smykke gir du også en gave som garantert vil vare flere år inn i fremtiden. Den du kjøper smykker til vil derfor ha en gave som vil minne dem om deg i mange år fremover. 

Vi håper å sende en pakke med navnet ditt på farten, på Black Friday! 

Sjekk våre siste innlegg!