Rubin edelstenen

Rubin edelstenen

Rubiner er en av de mest sjenerøse edelstenene som finnes, og den oftest blodrøde fargen kan få ethvert smykke til å se veldig eksklusivt og verdifullt ut. Navnet på rubinen kommer fra det latinske ordet "ruber", som betyr rød.

Rubinen er av samme type som en safir for korund. Dette betyr at rubinene der den dominerende fargen ikke er rød faktisk ikke er rubiner, men safirer. Rubinene som er mer rosa enn røde er rosa safir selv om mange har oppfatningen at en safir bare er blå.

Historie og myter

Det sies at rubinen er edelstenen som representerer solen, og den kan overføre solens velsignelser til den som bærer steinen.

Rubinen er fødselsstenen i juli måned. Det vil si at denne steinen ville være åpenbar for deg som ble født i juli måned.

doubledouble

Verdivurdering og pris

Som alle andre edelstener er rubiner verdsatt og priset etter farge, størrelse og renhet. De mest verdifulle rubinene er de hvor fargen er mest intens og minst gjennomsiktig. Den mest ettertraktede fargen er den som kalles dueblodsfarget. Alle rubiner har inneslutninger i en eller annen grad, men de er de få som kan sees med det blotte øye og de har derfor ingen effekt på prisen. Inneslutningene er ofte bevis på ektheten til Rubinen og eksperter kan se gjennom dem hvor Rubinen kommer fra.

Plassering

Det finnes rubiner mange forskjellige steder i verden, bl.a. de største utgravningene finnes i Sri Lanka og Madagaskar, men de mest verdifulle er gravd ut i Myanmar. Rubiner finnes faktisk også i Danmark. Rubinkrystaller er funnet på Bornholm, de var dessverre av dårlig kvalitet og har ikke vært brukt til smykker.

doubledouble

Smykker med Rubin

Hos CHANTI har vi et stort utvalg av smykker med rubiner. Den røde edelstenen gir en liten spiss til smykker, noe som gjør dem spesielle og mer iøynefallende. En Rubin kan kle alle typer smykker, og passer godt til både gull, gullbelagt gull, hvitt gull og sølvsmykker. Rubinen har en hardhet på 9 som gjør den ekstremt egnet for smykkebruk. Her kan du se hele CHANTIs utvalg av Rubin-smykker.

Vanlige spørsmål om Rubin

Er Rubin en edelsten?

Rubinen tilhører toppen av edelstenene da den er utrolig etterspurt og en av de mest populære. Rubinene er svært sjeldne og de er derfor dyre og har høy verdi. For 200 år siden ble det oppdaget at safirer og rubiner faktisk er samme type stein som går under navnet korund.

Hva symboliserer en rubin?

En Ruby er bra for deg som ønsker eller mangler kjærlighet til deg selv eller generelt i livet. Steinen hjelper deg å finne dine beste sider. Det betyr vennskap og kjærlighet, og er derfor ideell som gave. Rubinen er også fødselsstenen for juli måned.

doubledouble

Er en rubin en diamant?

Rubinen har en hardhet på 9, og bare diamanten overgår. En Rubin er ikke en diamant, men de har mange likheter som også bidrar til den høye verdien av Rubyen.

Kan rubiner ha andre farger enn rødt?

En rubin, som også er en korund, inneholder ulike mineraler. Steinen er vanligvis helt fargeløs, og det er mineralet krom som gir den røde fargen. Fargen på en rubin er ikke nødvendigvis bare den helt blodrøde fargen som de fleste av oss kjenner. Rubinen kan lett ha nyanser av rødt og fiolett. Når steinen ikke har den helt blodrøde fargen, faller den inn under kategorien safir. Så en rosa rubin er ikke en rubin, men en rosa safir.

Hva betyr rubin?

En Rubin har flere forskjellige gode betydninger. Både vennskap, lojalitet og kjærlighet. Det kan bidra til å øke selvtilliten og gjøre deg mer selvsikker.

Hvorfor er rubiner røde?

Rubinene får sin røde farge fra mineralet krom som inngår i steinen. En Rubin uten krom vil være fargeløs, og en Rubin som blir sett på som mer oransje eller rosa blir referert til som en safir.

Sjekk våre siste innlegg!