Oppbevaring av smykker

Oppbevaring av smykker

En smykkesamling kan være en av de mest verdsatte gjenstandene i hjemmet ditt. Ikke bare fullfører smykkene antrekket ditt for en gitt anledning, smykker kan ofte ha en høy sentimental verdi. For å sikre at smykkene dine forblir i topp stand, oppbevar dem riktig. Den beste måten å lagre smykker på avhenger av samlingen din og hvilke typer oppbevaringsmuligheter du har tilgjengelig. I denne artikkelen vil du finne ut hvordan du best lagrer smykker og dine dyrebare ting. 

 smykkeskrin

Riktig oppbevaring av smykker avhenger virkelig av plassen du trenger å jobbe med. Uansett hvilken metode du velger, for å lagre smykkene dine, er det et par ting du må sørge for. Blant annet at du beskytter smykkene dine mot mekaniske skader og flekker, og at du enkelt kan se mulighetene dine. Her er noen populære måter å oppbevare smykker på: 

- I en lav skuff, med flere beholdere for å skille forskjellige deler. 

- I et smykkeskrin med mykt fôr og plass spesiallaget for forskjellige ting. 

- Hengende på veggen: mangler du plass, men har lite veggplass, finnes det en rekke muligheter for å oppbevare smykkene dine vertikalt. For eksempel kan stenger, kroker og reklametavler i stoff gi løsninger for oppbevaring av smykker. 

Ideelt sett bør smykker oppbevares i sin originale pose eller eske, da disse ofte har spesielle egenskaper som passer til smykket. Du kan imidlertid oppleve at andre løsninger fungerer bedre for deg. 

 doubledouble

Oppbevaring av smykker 

Hvordan du oppbevarer smykkene dine påvirker hvor godt de holder seg vakre og skinnende. Når det gjelder oppbevaring av fine smykker, er det noen få hovedkriterier å vurdere. De må oppbevares på et sted som er: Trygt og sikkert, lett tilgjengelig og kaldt så vel som tørt, da eksponering for varme og fuktighet kan skade edelmetaller og steiner. 

Oppbevaring av gull- og platinasmykker 

Gull, inkludert rosa gull og hvitt gull, er ganske formbart. Dette betyr at det er lett å skade eller skrape gullsmykker. Selv perler fra andre smykker kan forårsake skade. For å unngå dette, hold gullbiter adskilt fra andre brikker. Platina, som blir mer og mer populært i både kvinners og menns smykker, er mindre formbart enn gull. Derfor er bulker og riper litt mindre e e urovekkende. Når det er sagt, må platinasmykker fortsatt håndteres med forsiktighet. 

 smykkeopbevaring

Oppbevaring av sølvsmykker 

En ting å være spesielt oppmerksom på med smykker og tilbehør i sterlingsølv er at dette metallet lett kan bli skittent. Flekker kan være forårsaket av fuktighet, samt husholdningskjemikalier. Dette kan for eksempel være de som finnes i parfymer og hårspray. Sølv bør holdes helt tørt, så forhold med høy luftfuktighet bør unngås. Oppbevares i et smykkeskrin trukket med et materiale som beskytter dem. 

Oppbevaring av diamantsmykker og perler 

Diamanter, inkludert fargede steiner som svarte diamanter, er ekstremt harde. Faktisk er diamant det hardeste naturlig forekommende stoffet på planeten. Diamanter kan lett skrape fine metaller, som gull, sølv og platina. Derfor bør diamantsmykker holdes adskilt fra andre smykker. F.eks. i et eget rom eller i en tøypose. Hold edelstener og metaller borte fra badet, eller andre rom med ekstreme temperaturskiftninger, for eksempel rett under et åpent vindu. Fine smykker bør oppbevares i romtemperatur, vekk fra direkte sollys, og ideelt sett et rom med lav luftfuktighet for å unngå flekker. Det mest ideelle er å oppbevare smykkene dine i smykkeskrin, tett lukkede stoffposer og i et smykkeskrin. På den måten riper ikke smykkene hverandre, og du unngår at de får sollys og luft. 

 doubledouble

I motsetning til hva mange tror, ​​er det generelt sett ingen god idé å oppbevare smykkene dine i plastposer. Plast kan fange opp fuktighet, noe som kan skade enkelte metaller og steiner. I tillegg kan en del plast inneholde kjemikalier som også kan skade overflaten til enkelte fine metaller, edelstener og perler. 

Riktig oppbevaring av dine fine smykker kan bidra til at de alltid ser vakre ut og beholder sin verdi. Med litt planlegging og organisering kan du holde dine fine smykker i utmerket stand på ubestemt tid. Bare følg tipsene ovenfor, så kan du ha glede av favorittsmykkene dine i mange år fremover. Er du interessert i å investere i et godt smykkeskrin, kan du finne noen her. 

Sjekk våre siste innlegg!