Krystallkvarts

Krystallkvarts

Kvarts er en krystall som mange kjenner som helbredende steiner og den som mange bruker til å jobbe med energier. Kvarts er et av de første mineralene vi mennesker begynte å bruke, og det har blitt brukt til noen av de eldste smykkene noensinne. Ordet Quartz kommer fra det tyske ordet "Quarz"

Historie og myter

Historien om kvarts går langt tilbake. Mennesket har brukt kvarts til smykkebruk i mange hundre år, men kvarts har også en åndelig effekt. Kvarts er en av krystallene som mange bruker til healing-økter og bærer som en lykkestein.

Plassering

Kvarts er det vanligste mineralet i jordskorpen. Derfor kan denne krystallen finnes nesten overalt i verden, inkludert i Danmark.

Verdivurdering og pris

Det finnes flere forskjellige typer kvarts – inkludert røykkvarts og rosenkvarts. Kvarts er oftest bedømt på deres farger og renhet i steinen hvis det er for bruk av smykker.

 

doubledouble

Smykker med kvarts

Kvarts er opplagt å bruke i smykker. Krystallen finnes i flere forskjellige nyanser. De fleste av oss er kjent med den mer gjennomsiktige og til dels rosa steinen, men faktisk finnes Quartz også med mer blå, grå og brunlige nyanser som hver for seg kan løfte et smykke.

Ofte stilte spørsmål om edelstenskvarts

Hvilke steiner er en kvarts?

Kvartsfamilien består av en rekke steiner, som alle stammer fra kvarts. Disse inkluderer ametyst, citrin, rosa kvarts, opal og agat.

Hva er kvarts?

Kvarts er en bergkrystall som mange bruker når de vil jobbe med kreftene sine.

Hva brukes kvarts til?

Kvarts brukes først og fremst som en helbredende krystall. Hvis du vil jobbe med energiene dine, er kvarts et godt verktøy å ta med på reisen.

Sjekk våre siste innlegg!