Hva er perlemor?

Hva er perlemor?

Det er ikke bare perler vi kan finne inne i de ulike bløtdyrene. Det som perlen er inni kalles perlemor, og det er det som skaper perlen ved å hele tiden legge lag rundt den. Perlemor har ikke bare effekten av å skape perlen, den brukes også til hennes egne smykker.

Perlemor er et indre lag av en blåskjell som er der perlen dannes. Laget inne i muslingen er tilstede inne i bløtdyret for å beskytte mot parasitter og andre fremmede ting. Perlemor er laget inne i muslingen som må være en slags livmor, for perlene som dannes inne i muslingen. Derav også navnet perlemor, da det er perlemor.

Historie og myter

Det sies at i det gamle Egypt ble det antatt at perlemor hadde åndelige krefter og kunne helbrede traumer samt beskytte bæreren mot andres ondskap. Gravene til den avdøde ble ofte dekorert med perlemor, for å sikre at den døde ble båret langt inn i etterlivet.

Gjennom hele 1800-tallet og begynnelsen av år 1900 har Perlemor symbolisert kjærlighet, kysk kjærlighet, som er en veldig autentisk form for følelser.

ringer på hendene

Plassering

Perlemor er laget som finnes inne i flere bløtdyr. Du kan blant annet finne perlemor inne i ulike elvemuslinger, østers og til og med hos noen snegler. Fargen på perlemor varierer avhengig av type bløtdyr, vanntemperaturen som bløtdyret lever i og kostholdet deres.

Verdivurdering og pris

Selv om både perler og perlemor er skapt inne i ulike bløtdyr, er det relativt stor forskjell i prisen på de to. Perlemor er lett å ha med å gjøre i smykkeindustrien, ettersom du skjærer i den og former den. Dette betyr at du kan finne helt unike smykker med perlemor. Prisen på perlemor avhenger spesielt av fargen, som før nevnt varierer avhengig av hvilket bløtdyr som har produsert den og deres levesett.

Smykker med perlemor

Her på CHANTI har vi et stort utvalg av smykker med perlemor. Perlemor setter et veldig fint og feminint preg på smykket. Den hvite fargen gir et spesielt uttrykk til smykkene, og perlemor passer til både sølv, forgylt sølv og gullsmykker. Perlemor bærer ringer, øredobber og halskjeder. Du finner vårt utvalg av perlemorsmykker her.

doubledouble

Ofte stilte spørsmål om perlemor

Hvilken farge har perlemor?

Fargen på perlemor fra blåskjell kan variere. Fargespekteret er bredt og varierer fra hvit til gul og rosa, til mørk grå og den svarte fargen. De fleste av oss kjenner perlemor som det som finnes inne i blåskjell, men man kan faktisk også finne perlemor hos snegler. Perlemor fra blåsneglen brukes også til smykker, men her er fargene grønne og blå.

Hva er perlemor laget av?

Perlemor er et materiale som produseres inne i bløtdyr. Det er dette du finner på innsiden av ulike blåskjell og snegleskjell.

Hvorfor kalles det perlemor?

Navnet perlemor gir bedre mening enn vi bare går og tror, og navnet er veldig passende for det som foregår inne i en musling. Perlemoren er perlemoren ved at perlen oppstår inne i perlemoren. Når et fremmedlegeme kommer inn i muslingen, blir perlemoren plaget. Derfor starter det lave laget rundt, for å redusere irritasjonen og til slutt dukker det opp en perle

Sjekk våre siste innlegg!