Alt du vil vite om å ringe

Alt du vil vite om å ringe

Hvilken ring bør jeg velge? 

Når du ser på ringer, er det greit å vite hva slags ring du faktisk ser etter. Vurder hvilket materiale du liker best, om ringen skal være med edelstener eller ikke osv. I tillegg er det greit å kjenne til ringstørrelsen. Les vår ringstørrelsesguide slik at du kan finne den perfekte ringen. 

Hva er en signetring? 

Signetringer ble opprinnelig brukt til å forsegle brev og dokumenter, men har siden blitt en moteerklæring. Signetringer er derfor ofte gravert med en eller annen form for segl, og de er større og mer massive enn tradisjonelle ringer. Det finnes mange typer signetringer, men du vil ofte se dem med gravering av initialer, logoer eller våpenskjold. 

Ringer i smykkeskrin

Hvordan rengjøre en ring? 

Som med mange andre smykker kan du rengjøre ringene dine med en mild såpeblanding og en ren klut. Bare bløtlegg ringen i 10 minutter, skyll den i kaldt vann og tørk av den med en ren klut. 

Hva betyr kabalring? 

En kabalring er ringer med en diamant satt i gripegrep. Det finnes mange forskjellige typer kabalringer, og du finner et bredt utvalg av dem i forskjellige prisklasser hos CHANTI.dk 

dobbel ring på fingeren

Hva betyr allianse? 

Allianseringer er ringer med en serie like store edelstener som sitter i selve ringskinnen. Du kan begge få allianseringer med en eller flere edelstener – også med ulike typer edelstener i samme ring. 

Hvorfor er kabalringer så dyre? 

Mange kabalringer er dyre, da de vanligvis er laget av ekte gull eller hvitt gull med en diamant. De trenger imidlertid ikke være så dyre, sel om de skal lages i gull og med diamanter. Hos CHANTI finner du et bredt utvalg av flotte kabalringer i ulike prisklasser. 

doubledouble

Hva er en ring laget av? 

Det er ingen regel for hva ringer skal være laget av, men typisk brukes gull eller sølv. Du må velge akkurat det du synes er vakkert! 

Hva er det et ringsymbol på? 

På grunn av formen deres, symboliserer en sirkel uten begynnelse eller slutt liten uendelighet. Ringer har lenge vært brukt som et symbol på vennskap og kjærlighet. Derfor brukes ringer til forlovelse og bryllup. 

Gullbelagte ringer

Hvor mange ringer kan du bruke? 

Det er absolutt ingen regler for hvor mange ringer du kan bruke. Noen går helt uten ringer, mens andre fyller fingrene med dem – det er helt opp til deg! 

Når er en ring for stor? 

Ringer skal være godt festet til fingeren slik at de ikke ryker av, men de skal selvfølgelig heller ikke være tette. En ring i riktig størrelse fester seg til fingeren når du beveger hendene, men er lett å ta av igjen. Er du i tvil om ringstørrelsen din, kan du lese vår ringstørrelsesguide. 

diamant ring

Når er en ring for liten? 

Ringer skal være godt festet til fingeren slik at de ikke ryker av, men de skal selvfølgelig heller ikke være tette. En ring i riktig størrelse fester seg til fingeren når du beveger hendene, men er lett å ta av igjen. Er du i tvil om ringstørrelsen din, kan du lese vår ringstørrelsesguide. 

Hvordan vedlikeholder jeg ringene mine? 

For å vedlikeholde ringene dine er det viktig å holde dem unna direkte sollys. Ideelt sett et mørkt sted med lav luftfuktighet, for eksempel i et smykkeskrin. I tillegg er det lurt å ta av seg smykkene når du for eksempel driver med sport, sover, dusjer, rydder og lager mat. 

doubledouble

Hvilke fingre har du ringer på? 

Det er ingen regel for hvilke fingre du skal ha ringene på. Når det kommer til forlovelses- og gifteringer , er det tradisjon i Danmark at forlovelsesringen settes på venstre ringfinger, og gifteringen på høyre ringfinger. 

Hvorfor er ringen min smittsom? 

Hvis ringen din er smittsom, er det fordi kobberet i ringens legering er "etset" av salter fra huden. Disse saltene skilles ut når du svetter, noe som derfor får smykkene til å oksidere. 

Diamantringer

Kan du sove med ringer på? 

For å opprettholde ringens vakre glans anbefaler vi at du tar av deg ringene når du sover. I tillegg kan det være lurt å ta dem av når du driver med sport, dusjer og lager mat. 

Hvordan bruke en ringmåler? 

Du bruker en ringmåler ved ganske enkelt å sette en ring på måleren, og lese størrelsen ved siden av. Hos CHANTI bruker vi ringstørrelsesskalaen med de røde tallene. I tilfelle av en bred ring, gå for den nederste kanten av ringen. 

Måling av ring

Når er fingrene tykkest? 

Først av alt, fingrene er vanligvis "større" på den dominerende hånden din. I tillegg er fingrene vanligvis større når de er varme. Det er derfor viktig å ta hensyn til når du måler ringstørrelsen din. 

Hvilken finger har menn ring på? 

Når det gjelder en giftering, bæres den vanligvis på høyre ringfinger. Hvis det bare er en "vanlig" ring, er det ingen regel for hvor ringen skal sitte - det er helt opp til deg! 

Hvordan måle en ringstørrelse? 

Det finnes mange forskjellige metoder for å måle ringstørrelsen din. Les vår ringstørrelsesguide og finn din ringstørrelse. 

ringmåler

Hvordan måle fingeren til en ring? 

Hvis du er i tvil om ringstørrelsen din, kan du ganske enkelt måle omkretsen på fingeren. Omkretsen i mm tilsvarer ringstørrelsen din, f.eks. Hvis omkretsen på fingeren er 56 mm, bruk størrelse 56. 

Hva er den minste ringstørrelsen? 

Det finnes mange forskjellige ringstørrelser, men den minste av de vanligste størrelsene for kvinner er størrelse 48. 

Hva tilsvarer størrelse 48 i en ring? 

Str. 48 er den minste av de vanlige ringstørrelsene for kvinner. Dette betyr at ringen har en innvendig diameter på 15,28 mm og den tilsvarer en størrelse XXS. Str. 48 tilsvarer en størrelse 4,5 i amerikanske størrelser. 

ringer i smykkerskrin

Hva tilsvarer størrelse 49 i en ring? 

Str. 49 betyr at ringen har en innvendig diameter på 15,60 mm og den tilsvarer en størrelse XXS. Str. 49 tilsvarer en størrelse 5 i amerikanske størrelser. 

Hva tilsvarer størrelse 50 i en ring? 

Str. 50 betyr at ringen har en innvendig diameter på 15,92 mm og den tilsvarer en størrelse XXS / XS. 

Hva tilsvarer størrelse 51 i en ring? 

Str. 51 betyr at ringen har en innvendig diameter på 16,23 mm og den tilsvarer en størrelse XS. Str. 51 tilsvarer en størrelse 5,5 i amerikanske størrelser. 

Hva tilsvarer størrelse 52 i en ring? 

Str. 52 betyr at ringen har en innvendig diameter på 16,55 mm og den tilsvarer størrelse XS/S. Str. 52 tilsvarer en størrelse 6 i amerikanske størrelser. 

ringer på fingrene

Hva tilsvarer størrelse 53 i en ring? 

Str. 53 betyr at ringen har en innvendig diameter på 16,87 mm og den tilsvarer en størrelse S. Str. 53 tilsvarer en størrelse 6,5 i amerikanske størrelser. 

Hva tilsvarer størrelse 54 i en ring? 

Str. 54 betyr at ringen har en innvendig diameter på 17,19 mm og den tilsvarer en størrelse S/M. 

Hva tilsvarer størrelse 55 i en ring? 

Str. 55 betyr at ringen har en innvendig diameter på 17,51 mm og den tilsvarer en størrelse M. Str. 55 tilsvarer en størrelse 7 i amerikanske størrelser. 

Hva tilsvarer størrelse 56 i en ring? 

Str. 56 betyr at ringen har en innvendig diameter på 17,82 mm og den tilsvarer en størrelse M/L. Str. 56 tilsvarer en størrelse 7,5 i amerikanske størrelser. 

enkle ringer

Hva tilsvarer størrelse 57 i en ring? 

Str. 57 betyr at ringen har en innvendig diameter på 18,14 mm og den tilsvarer en størrelse L. Str. 57 tilsvarer en størrelse 8 i amerikanske størrelser.  

Hva tilsvarer størrelse 58 i en ring? 

Str. 58 betyr at ringen har en innvendig diameter på 18,46 mm og den tilsvarer en størrelse L/XL. Str. 58 tilsvarer en størrelse 8,5 i amerikanske størrelser. 

Hva tilsvarer størrelse 59 i en ring? 

Str. 59 betyr at ringen har en innvendig diameter på 18,78 mm og den tilsvarer en størrelse XL. Str. 59 tilsvarer en størrelse 9 i amerikanske størrelser. 

Hva tilsvarer størrelse 61 i en ring? 

Str. 61 betyr at ringen har en innvendig diameter på 19,42 mm og den tilsvarer en størrelse XL. Str. 61 tilsvarer en 9,5 i amerikanske størrelser. 

Hva tilsvarer størrelse 62 i en ring? 

Str. 62 betyr at ringen har en innvendig diameter på 19,71 mm og den tilsvarer en størrelse XXL. Str. 62 tilsvarer en 10 i amerikanske størrelser. 

Hva betyr en ring på pekefingeren? 

For mange symboliserer en ring på pekefingeren kraft og stolthet. Du kan imidlertid velge hvilke fingre du bærer ringer på - det er helt opp til deg! 

Sjekk våre siste innlegg!