Alt du trenger å vite om Aquamarine

Alt du trenger å vite om Aquamarine

Akvamariner er kjent som havets steiner, og dette gjenspeiles spesielt i navnet på steinen, som kommer fra det latinske "aqua" som betyr vann og "mare" som betyr hav. Sjøsteinen er også et symbol på steinens vakre blåfarge.

Akvamarin er en stein som sammen med en rekke andre steiner er en del av Beryl-familien. Steinen er en edelsten som er spesielt kjent for den blå fargen, som for mange symboliserer havet og dets farger. Alle steinene som er en del av Beryl-familien er fargeløse steiner, og Aquamarine får sin farge fra en mengde jern eller titan i formasjonen.

sølvring med akvamarin

Historie og myter

Steinen har en meget sterk tilknytning til havet og sies å være lykkesteinen for sjøfolkene på havet. Å bære denne steinen, eller ha den om bord, ville gjøre reisen til sjøs trygg. Tilbake i middelalderen ble steinen sett på som en krystallkule som kunne se inn i fremtiden. Akvamarinene kan brukes som en helbredende stein, noe som kan være spesielt nyttig med tanker.

Plassering

Akvamariner er utbredt over hele verden og kan finnes på flere forskjellige steder. Akvamarin av høyeste kvalitet finnes i Brasil i Itabira - gruven. Denne akvamarinen heter Santa Maria, og har en veldig intens blåfarge, som har satt en høy standard for akvamarin.

Verdivurdering og pris

Prisen på Aquamarines justeres av de samme faktorene som mange andre edelstener. Størrelsen har stor innvirkning på akvamariner spesielt. Denne steinen har færre inneslutninger enn f.eks. en smaragd. Dette betyr at Aquamarinens utseende er av høy kvalitet. Fargen på en Aquamarine er også veldig viktig for prisen. Jo dypere og mer intens fargen er, jo høyere blir prisen. Det er spesielt de helt blå steinene som regnes for å være den typiske Aquamarine, men de kommer også i mer grønnlige nyanser.

doubledouble

 

Akvamarin smykker

Hos CHANTI har vi et stort utvalg av smykker med Aquamarine-steiner i. Blåfargen passer til både gull, gullbelagt gull, hvitt gull og sølvsmykker, og kan se bra ut på hvem som helst. Steinen har en hardhet på i underkant av 8, noe som gjør den enkel å bruke til både ringer, halskjeder og øredobber da den er relativt vanskelig å skrape.

Du finner alle våre Aquamarine-smykker her.

Ofte stilte spørsmål om Aquamarine

Er Aquamarine en edelsten?

Ja, den vakre blå steinen som vi kjenner som en Aquamarine er en edelsten. Den har fine blå og til dels grønne nyanser, noe som gjør at den minner for mye om havets farger.

Hvilken type stein er akvamarin?

Akvamarin er en del av Beryl-familien og den får sin blågrønne farge av jern og titan.

Hva er en akvamarin?

Akvamarin er en edelsten som har en blå og grønnaktig farge. Den er veldig populær, spesielt i Skandinavia, men den har vært kjent over hele verden i mange år.

Hvilken farge er en Aquamarine?

En akvamarin er en type Beryl som faktisk ikke har noen farge. Steinen får sin blå og grønnaktige farge når jern og titan inngår i formasjonen.

Hva symboliserer en akvamarin?

Gjennom årene har akvamariner endret betydning mange ganger. Mumiene ble gravlagt sammen med steinen for å sikre god helse og redusere smerter i graven.
Senere, i middelalderen, ble steinen nå brukt som en krystallkule som kunne vise fremtiden. Nog le bar den for beskyttelse, og den ble spesielt brukt av sjømenn, da mange ser på Akvamariner

Sjekk våre siste innlegg!