Alt du trenger å vite om Ametyst

Alt du trenger å vite om Ametyst

Steinen er en del av kvartsfamilien og den får sin fiolette farge av aluminium og jern. Navnet på ametysten kommer fra det greske " Amethystos ", som betyr nøkternhet. Dette har sammenheng med oppfatningen av steinen, da det sies at den skaper renhet og klarsyn.

Historie og myter

Tidligere ble ametyster hovedsakelig brukt av soldater og folk i krig, da man trodde at steinen kunne beskytte dem og gjøre dem usårbare. Stadig flere har begynt å bruke helbredende steiner, og her er spesielt ametyst en favoritt. Denne helbredende steinen har en positiv og beroligende effekt på stresset og uroen man kan føle i kroppen.

Plassering

Det er mulig å finne ametyster i nesten hele verden. Dette gjelder Europa, Sør-Amerika, Australia og Afrika. De beste ametystene for bruk av smykker finnes på Sri Lanka.

doubledouble

Verdivurdering og pris

En ametyst vurderes ut fra fire parametere. Farge, sliping, renhet og vekt. Jo mer intens fargen er, desto høyere er verdien på steinen. Størrelsen kan også ha stor betydning for prisen, men steinen må være ren og uten inneslutninger for at verdien skal være høy.

Ametyst smykker

Hos CHANTI kan du finne mange eksempler på smykker med ametyst. Den fiolette fargen gir smykket et unikt utseende, og steinen egner seg til gull, gullbelagt gull, hvitt gull og sølvsmykker. Ametyst er fødselssteinen som passer for de som er født i februar måned. Du finner alle våre ametystsmykker her.

doubledouble

Ofte stilte spørsmål om ametyst

Hva er en ametyst?

Edelstenen ametysten er en veldig populær og kjent stein, da den med sin fine farge tiltrekker folk. Mange kjenner sikkert også til ametyst for dens symboler og betydning. Den lilla fargen oppstår under dannelsen, hvor mengder av aluminium og jern endrer farge. Ametyst, sammen med en rekke andre steiner, er en del av kvartsfamilien.

Er ametyst en edelsten?

En ametyst er en del av listen over edelstener. Den er veldig populær for smykker, men de fleste bruker selve steinen, for dens åndelige effekt.

Hva hjelper en ametyst med?

Ametyst har en veldig beroligende og beskyttende energi som skaper og stimulerer åndelige evner. Steinen skaper balanse ved at den styrker klarheten din og hjelper til å helbrede sinnet ditt.

Hva er ametyst bra for?

En ametyst er bra for deg som ønsker mer balanse i livet ditt. Steinen er med på å gi deg klarhet og styrke dine åndelige evner slik at du opplever mer ro i sinnet.

Sjekk våre siste innlegg!