Allt om bröllopsdagarna: presentidéer och goda råd

Allt om bröllopsdagarna: presentidéer och goda råd

1 år: Papirbryllup 

Når ekteskapet fyller 1 år, skal papirbryllupet feires. Dagen har fått navnet sitt fra betydningen av det blanke papiret. Avisen representerer at parets historie nå starter på det blanke papiret, og at hele livet deres er i vente. Gaveideer til denne bryllupsdagen kan være håndskrevne gavekort til et smykke fra CHANTI – selvfølgelig skrevet på papir. 

2 år: Bomullsbryllup 

Bomullsbryllupet feires på toårsdagen for bryllupet ditt. Selv om paret ikke har mange år på baken, bør man aldri kutte ned på å feire kjærligheten. Mange par velger å kjøpe gaver laget av bomull, som sengetøy eller undertøy. 

3 år: Skinnbryllup 

På treårsdagen for ekteskapet feires et skinnbryllup. På de fleste bryllupsdager velger man å kjøpe noe som representerer ordet. I dette tilfellet skinn. Det kan også være en god unnskyldning for å få byttet ut kjærestens slitte veske, eller kjøpe en ny sofa til hjemmet, selvfølgelig i skinn. 

4 år: Blomsterbryllup 

Bryllupsdagen hyller kjærligheten, og hvilken bedre måte å feire dagen på, enn i blomstens tegn. Flertallet av alle mennesker elsker å få en blomsterbukett, men det er så uheldig når blomstene visner og dør. En måte feiringen kan foreviges på er ved å kjøpe blomster i form av smykker. Hos CHANTI har vi et hav av forskjellige smykker med blomster som motiv. Alt fra våre populære tusenfrydsmykker, til diskré diamantøredobber i blomsterform. Du finner vårt store utvalg av blomsterformede smykker her . 

Tusenfryd i svart

5 år: Trebryllup 

For mange symboliserer et tre deres kjærlighet, som et tre på samme måte som kjærligheten vokser. Uansett hva som er på veien. Det feires på femårsdagen for bryllupet, når man har det såkalte trebryllupet. Hvis verken du eller din ektefelle har grønne fingre, og dermed ikke ønsker å plante et tre, kan man gå en alternativ vei med et vakkert smykke. Det er ingenting som representerer kjærlighet bedre enn livets tre som kan symbolisere et livslangt ekteskap. Sølv- og gullsmykker med livets tre finner du her. 

6 år: Sukkerbryllup 

På sjette års bryllupsdag feires sukkerbryllupet. Denne dagen feires i søtsugets tegn, med alt sukkerhjertet søker. En bryllupsgave til partneren din kan være en boks med deilig sjokolade, eller andre søte godbiter etter hans eller hennes smak. 

7 år: Ullbryllup 

Det antas at man etter 7 år treffer en krise i ekteskapet. Enda en grunn til at det er viktig å huske å glede hverandre. Det kan imidlertid være begrenset hvor kreativ man kan være med ullbryllupet. På samme måte som med bomullsbryllupet kan man kjøpe noe deilig i materialet. For eksempel noen fine klær. 

8 år: Bronsebryllup 

På åtteårsdagen for bryllupet feires bronsebryllupet, som betyr at den såkalte syvårskrisen er over. Her er det mange som velger å skjemme bort partneren sin med en personlig gjenstand av bronse. Det kan imidlertid være vanskelig å finne, da bronse ikke brukes særlig mye lenger. Bronsebryllupet kan derfor også være en god anledning til å overraske din kjære med et deilig måltid, et smykke eller lignende. 

 panzer smykker

9 år: Pilbryllup 

For feiringen av det niende året av ekteskap, kan du og partneren din nyte dagen i hagen, eller en nærliggende park med en kurv fylt med alt ditt hjerte søker. Hvis kurven er laget av flettet pil, passer den perfekt til dagens ånd. Skulle kjæresten din bli bortskjemt ytterligere, kan du overraske han eller henne med et smykke. Se vårt store utvalg her. 

10 år: Blikkbryllup 

Det første tiåret som gifte mennesker feires i tinnbryllupet. Denne bryllupsdagen er fylt med flotte gaveideer til kjæresten din. Du kan for eksempel bestille et elskelig bilde i en kraftig ramme av tinn slik at bryllupsdagen foreviges med dette bildet som et minne. 

11 år: Stålbryllup 

Etter 11 år har ekteskapet nådd stålbryllup. Det feires at de i 11 år har vært stålsatt sammen med sin bedre halvdel. Her er et hav av flotte gavealternativer. For eksempel en gave som begge parter kan ha nytte av, for eksempel en ny kniv til din felles samling av kjøkkenutstyr. 

12 år: Silkebryllup 

12 år som ektefelle skal feires med like mye stil som de andre bryllupsdagene. Her kan du feire silkebryllup. Det er ikke vanskelig å finne gaver av silke - mulighetene er uendelige. Det åpenbare ville være hvis kjæresten din er en kvinne, å kjøpe enten undertøy eller silke nattøy. Hvis det er mannen som skal overraskes og skjemmes bort, er en ny skjorte eller et nytt slips av silke en perfekt gaveide. 

 

navnekjede

12½ år: Kobberbryllup 

Halvveis til sølvbryllup markeres ved kobberbryllup. Denne feiringsdagen blir sett på som uformell, hvor mange ting gjøres halvveis. For eksempel er det tradisjon for å drive med en halv æresidrett ved ekteparets inngangsdør. Gaveideer for denne dagen kan være alt laget av kobber. Siden dagen anses som uformell, kan du velge å gjøre den formell og spesiell ved å overraske partneren din med et personlig tilpasset smykke som markerer denne dagen, dagen din. Siden hjertet er et symbol på kjærlighet, kan du finne et smykke med hjertemotiv, som skal symbolisere kjærligheten mellom dere, og som minnes denne feiringsdagen. Du kan se vårt store utvalg av smykker med hjertemotiv her . 

13 år: Blondebryllup 

Alle bryllup skal feires, og det skal selvfølgelig trettenårsdagen også. Det er her blondebryllup feires. Blonder er et mer sjeldent sett håndarbeid i dag, og det kan derfor være vanskelig å finne en gave til feiringen av de 13 årene sammen. Men fortvil ikke, det er fortsatt en del som utfører håndverket, som vil kunne gi mulighet til å kjøpe en gryteklut eller lignende. 

14 år: Elfenbensbryllup 

Elfenbensbryllup er det fjortende året av den beste dagen i livet ditt, nemlig bryllupet ditt. Til elfenbensbryllup må man være kreativ med gaven sin da det ikke er mulig å handle med elfenben på lovlig vis. Imidlertid er det mange alternative alternativer. Det nærmeste vi kan komme noe som lener seg på navnet vil for eksempel være et vakkert gullsmykke med en elfenbensperle. Smykket blir et symbol for dagen. Du kan se vårt utvalg av elfenbensperlesmykker her . 

15 år: Krystallbryllup 

Etter 15 års ekteskap kan krystallbryllupet feires. På denne feiringsdagen er det opplagt å glede partneren med et krystallsmykke. Ett bud er disse forgylte øredobbene med de vakreste grønne krystallene. Grønt er håpets farge, og disse øredobbene kan derfor symbolisere balansen og harmonien i ekteskapet ditt. Øredobbene kommer i flere farger, og på vår nettside kan du se vårt store utvalg av flotte krystallsmykker. Du finner de grønne øredobbene med mer her.  

 

gullbelagt ring og perlekjede

16 år: Månebryllup 

Månebryllupet feires etter 15 års ekteskap med partneren. Månebryllupet er din mulighet til å være kreativ med et vakkert smykke for ditt livs kjærlighet. Det finnes flere alternativer for smykker som gir det rette utseendet for anledningen. En månestein er en edelsten som kan brukes til både hverdag og fest. Med edelstenen har vi alt fra ringer, halskjeder og anheng, kjøpet avhenger bare av hva du tør å gå ut i. Klikk her og se vårt utvalg av smykker med månestein. 

17 år: Ametystbryllup 

17-årsdagen for bryllupet ditt kalles ametystbryllup. Ingenting skriker kjærlighet mer enn et vakkert smykke. Det kan være vanskelig å finne det perfekte smykket til din mann eller kone, men på syttenårsdagen vil det være opplagt å finne et smykke med ametyststein. En ametyst er kjent for sin vakre lilla farge, og det er derfor en god anledning til å få litt farge til smykkekolleksjonen. Ametystsmykket vil ha en helt spesiell betydning, og vil være et evig minne for akkurat denne bryllupsdagen. Se vårt kvalitetsutvalg av ametystsmykker her . 

18 år: Margeritt bryllup 

Margeritt er en elegant blomst for et smykke. Etter 18 år er margerittbryllupet nådd, og ingenting er mer opplagt enn et smykke i den ene hånden og en bukett med margeritt i den andre. Blomster og smykker gir stor glede for de fleste. Margeritt smykker har vært et populært og ettertraktet smykke i mange år, og de finnes derfor i mange nyanser. Margeritt smykker er tilgjengelig med en hvit eller svart blomst, i sølv og gull, og er til og med tilgjengelig i sett. Kan det bli mye enklere? Finn vårt enorme utvalg av margeritt smykker i ulike prisklasser her . 

19 år: Granatbryllup 

Denne bryllupsdagen er den åpenbare unnskyldningen for å gi et vakkert smykke til din kjære, siden granater kan være utsøkt vakre. Betydningen av granaten er relatert til din grunnleggende livsenergi. Granaten er en kjærlighetskrystall som styrker forholdet, og det er derfor åpenbart den dag i dag. Hos CHANTI har vi granatsmykker i mange prisklasser og stiler, og det er derfor noe for enhver smak. Vi har utpekt våre favoritter, som er sett nedenfor. Du kan utforske utvalget av granatsmykker her.  

 hjerte anheng

20 år: Porselensbryllup 

Det er kun fantasien som setter grenser for gaven i år – og lommeboka så klart. Etter 20 år feirer folk porselensbryllup. Porselen er, som ekteskapet, noe skjørt som må tas vare på. Det er som sagt mange alternativer for porselensgaver. For en kvinne vil det være nærliggende å finne en vakker porselensvase eller ny til samlingen av rammer. For mannen er det imidlertid litt vanskeligere, men slett ikke umulig. En idé til en gave kan være et barbersett i porselen, som er både en gjennomtenkt og nyttig gave. 

21 år: Turkis bryllup 

Har du vært gift i 21 år, og er på nippet til å finne en gave til kona di? På bryllupsdagen etter 21 år feires turkise bryllup. Det kan umiddelbart høres ut som en vanskelig oppgave, å finne en turkis gave. Det er imidlertid langt fra tilfelle. Turkis er ikke bare navnet på fargen, men også navnet på en vakker edelsten. En edelsten som brukes i smykker. Det er derfor den perfekte muligheten til å gi et friskt pust til din kjæres smykkekolleksjon, som vil bidra positivt til ethvert antrekk. Hos CHANTI har vi ulike smykker med turkise edelstener, se vårt utvalg her . 

22 år: Alliansebryllup 

Den tjueandre bryllupsdagen kalles 'alliansebryllupet'. Det er noe som heter en 'allianse'. Alliansen, eller ' kjærlighetsringen ' som den også kalles, er et symbol på kjærligheten mellom to mennesker. Det er typisk kona som har en allianse, og mange ektemenn gir denne gaven tidlig i ekteskapet, og legger steiner til ringen på spesielle merkedager. En allianse følger og feirer parets ekteskap år etter år. Hvis partneren din allerede har en allianse, anbefaler vi å legge til en vakker stein for å markere denne bryllupsdagen. Hvis ikke anbefaler vi å gi en allianse i bryllupsgave da ringen er et symbol på kjærligheten mellom dere. Hos CHANTI har vi et stort utvalg allianseringer, som du kan se nærmere på her . 

double

double

23 år: Tulipanbryllup 

Tulipanbryllupet feires på den tjuetredje bryllupsdagen. Tulipaner kan ha forskjellige farger, som også har forskjellige betydninger. I blomsterverdenen er en rød tulipan en kjærlighetserklæring, mens den gule er et symbol på håpløs kjærlighet. Her vil det være en idé å uttrykke sin store kjærlighet til sin livspartner med en bukett røde tulipaner. Hvis blomster ikke bare er tingen, vil et smykke være veien til mange kvinners hjerte. 

24 år: Karatebryllup 

Etter 24 års ekteskap er det på tide å feire karatebryllup. Karat er i sin grunnleggende betydning en betegnelse på gullets renhet. Denne bryllupsdagen bør derfor feires i gullets tegn. Hos CHANTI har vi et stort utvalg av gullsmykker i alle former og størrelser. Du kan se vårt store utvalg av gullsmykker til både han og henne her.  

25 år: Sølvbryllup 

Sølvbryllupet er en av de vanligste bryllupsdagene å feire. Mens mange velger å ikke feire bryllup som turkist bryllup, velger mange å feire akkurat denne dagen. Dagen er veldig spesiell da den er en hyllest til et 25 år langt ekteskap. Mange blir ofte feiret av venner og familie med heder og sang. På mange måter minner tradisjonen med sølvbryllup om kobberbryllup, men æressporten er heller hel enn halvparten. Det sier seg selv hva som ville vært nærliggende å gi: sølvsmykker. Gaven du finner, som bryllupsdagen, må være veldig spesiell, da det er en dag du vil huske resten av livet. Så hvorfor ikke gi den hele armen? En sølvring med en vakker edelsten er veien videre. Uansett hvor du vil ha smykket i hjerteform eller en enkel klassisk ring. Vi i CHANTI har et enormt utvalg av ringer, som kan ses her . 

30 år: Perlebryllup 

Perlebryllupet er ikke så utbredt, da det vanligvis overskygges av sølvbryllupet, som er 5 år før. Vil du likevel skjemme bort livspartneren din, vil et perlesmykke være en opplagt gaveide. Perlen symboliserer skjønnhet og de pryder enhver eier. CHANTI har et stort utvalg av perlesmykker, så du kan garantert finne det perfekte smykket til din kjære. Se vårt flotte utvalg av perlesmykker her.  

perleøreringer med diamanter

35 år: Korallbryllup 

Etter 35 år kan det virke overveldende å feire hver eneste bryllupsdag, men hvem sier at det bare må overdrives hver gang? For å holde gnisten og gleden ved forholdet rett, kan selv de minste bevegelsene ha stor betydning. Umiddelbart kan du ikke gå ut og se koraller, men du kan ta dem med hjem. Et eksempel på dette kan være et fint smykke, for eksempel et par fasetterte rosa koralløreringer fra ID Fine. På den måten får smykket en mening for dagen. Bryllupsdagsgaver trenger ikke alltid koste en krone. Disse øredobbene koster kun 199 kr og er av god kvalitet. Finn øredobbene her. 

40 år: Rubinbryllup 

40 år er mange år å være sammen med sin partner, og ikke minst gift. Rubinbryllupet er ikke en av de bryllupsdagene som de fleste velger å feire. Dagen er imidlertid ganske spesiell da det er en av de store runde bryllupsdagene mellom to av de merkelige bryllupsdagene, nemlig sølv- og gullbryllup. I en tid hvor mange skiller seg, er en 40 år lang kjærlighetshistorie verdt å feire. For det kvinnelige publikummet er gaven åpenbar: rubin-smykker. Det er fritt valg i alle hyller i forhold til rubinsmykker. Et populært valg er en enkel gull- eller sølvkjede med matchende rubin-anheng. Hvis man ønsker å gi en ring eller et par elegante øredobber er det også mulig. Se vårt store utvalg av rubinsmykker her . 

45 år: Safirbryllup 

Safirbryllupet er oppkalt etter safiren som er en vakker, blå edelsten. Et smykke med en safir eller bare i den vakre safirblå fargen er den perfekte gaveideen til denne feiringsdagen. Safirsmykker kommer i alle prisklasser, og smykket finnes i både gull og sølv. Det er derfor rikelig anledning til å finne den perfekte bryllupsgaven rett i smaken til din utvalgte. Ett bud er disse dråpeøreringene i 9 karat gull. Se øredobber og resten av vårt utvalg av safirsmykker her.  

50 år: Gullbryllup 

Vi kjenner alle denne bryllupsdagen. Etter 50 år sammen skal endelig gullbryllupet feires. I tradisjonen tro samles parets venner og familie for å drive med en æresidrett. Mange par velger å holde en stor fest eller samling for de kjære for å feire mange år med kjærlighet, men det er ingen spesifikke regler for hvordan dagen skal feires. En typisk gave for denne dagen er et gullsmykke, både til den heldige mannen eller kona. Det er et hav av gullsmykker som kan bli et symbol på den spesielle dagen. Gullsmykker til både han og henne finner du i vårt sortiment. 

 

doubledouble

55 år: Smaragdbryllup 

Etter 55 års ekteskap skal smaragdbryllupet feires. Smaragden er en grønn edelsten som antas å beskytte kjærlighetslivet. Den er derfor perfekt for feiringen av kjærligheten. En opplagt gaveide for denne dagen er selvfølgelig å gi et smykke med smaragd. Det kan være øredobber, halskjeder, ringer eller noe annet. Smykket finnes i mange nyanser og prisklasser, som du kan undersøke nærmere her. 

60 år: Diamantbryllup 

Diamantbryllupet markerer 60 års ekteskap, som er en stor begivenhet. Har dere vært gift i 60 år, har dere som ektepar opplevd at verden forandrer seg og utvikler seg. Det er i seg selv en stor prestasjon at mange velger å feire med en samling st. Paret vil motta en gratulasjon fra landets regent, som for noen er en gave i seg selv. Ønsker du at dagen skal gjøres enda mer spesiell, er en smykkegave opplagt. Smykker kan vare i mange år, og de er dermed en måte å forevige minnet om diamantbryllupet. Diamantsmykker kommer i mange former og farger, så det er noe for enhver smak. Du kan se vårt store utvalg av diamantsmykker her.  

65 år: Krondiamantbryllup 

Flertallet av befolkningen har ikke lov til å oppleve krondiamantbryllup, så å nå så langt i et ekteskap er en prestasjon i seg selv. Et krondiamantbryllup feires etter 65 år. Å nå selve bryllupsdagen er en sjeldenhet, noe som betyr at den bør feires med stil. Det er ingen spesifikke tradisjoner på denne bryllupsdagen, og ingen tradisjoner betyr ingen restriksjoner. Man kan sammenligne en diamant med et ekteskap da den symboliserer kjærlighet og troskap. To elementer som er essensielle for å kunne være i et ekteskap i så mange år. Det kan være vanskelig å bruke ord for å vise partneren din hvor mye de betyr. Derfor kan det ofte være lettere å vise med en kjærlig gest. Det kan for eksempel være et diamantsmykke som symboliserer ekteskap eller en romantisk tur ut å spise. 

gull øredobber med diamanter

70 år: Jernbryllup 

Det er noe helt spesielt å ha tålt hverandre i 70 år. Selv om man nok har feiret ekteskapsgleden gjennom mange, bør ikke jernbryllupet være et unntak. Det er ingen grunn til å kjøpe dyre eller tidkrevende gaver, da det tross alt er tanken som teller. Når man feirer bryllupsdager prøver de fleste så mye som mulig å kjøpe noe som støtter seg på navnet på bryllupsdagen, i dette tilfellet jern. Overrask din mann eller kone med en jernfigur til hjemmet eller nytt utstyr til hagearbeid. 

75 år: Kronjuvelbryllup 

Etter 75 års ekteskap kan det godt hende at du sakte går tom for gaveideer. Heldigvis finnes det en relativt enkel løsning på dette. Et smykke er en tidløs gave som kan brukes til alle feiringer, og som enkelt kan tilpasses mottakeren. Vår anbefaling er derfor å slå deg løs på nettsiden vår, for å finne den perfekte gaven til ham eller henne. 

80 år: Eikebryllup 

Det er svært få tilfeller av eikebryllup vi opplever og det er nok slik det vil bli i fremtiden, da det er en økende tendens til at folk gifter seg senere og senere. Denne dagen krever at du har vært gift med din ektefelle i hele 80 år. Det gjør eikebryllupet til noe helt spesielt. Et eiketre symboliserer holdbarhet og noe som er urokkelig. I tillegg kan eiketrær bli veldig gamle, noe som egner seg godt i de mange årene man må være gift for å nå denne dagen. Dagen bør foreviges med noe av stor betydning, for eksempel et smykke som kan vare i generasjoner. Hos CHANTI har vi mange forskjellige varianter av livs-tresmykker. Hvis smykket skal være ekstra personlig, kan du få gravert navn på et smykke. Se vårt store utvalg her . 

gullring

90 år: Granittbryllup 

Så vidt vi vet har det bare skjedd én gang i historien at et ekteskap har rundet 90 år. Å ha et ektepar avrunder dette jubileet sammen, de er en inspirasjon for alle andre par. Siden den ikke har blitt sett mange ganger i historien, er det ingen spesifikke tradisjoner knyttet til denne bryllupsdagen. Et forslag til en feiring kan være å samle familie og venner for å feire paret. Alternativt kan feiringen foreviges ved å ta bilder og sammenligne med bilder fra andre bryllupsdager slik at paret kan minnes de mange, lykkelige årene sammen. 

 

Vi håper du likte å lese vår gaveguide for en best mulig feiring av alle bryllupsdagene. Du kan se hele CHANTIS utvalg av gaveideer her.  

Sjekk våre siste innlegg!