All kunnskap om zirkon

All kunnskap om zirkon

Den cubic zirconia er en veldig populær type stein for smykker. Den kan lett forveksles med diamanten, men til fordelaktige priser. Lysstrømmen til cubic zirconia er sammenlignbar med diamantene, og gir den et eksklusivt utseende.

Kvaliteten på cubic zirconia er høy og derfor er steinen svært nyttig for smykker.

Hva er zirkoniumsteiner?

Zirkon er en edelsten som er naturlig laget, og den finnes i flere forskjellige farger, men det er ikke typisk den vi finner i smykker.

En cubic zirconia er faktisk den mest populære formen for "zircon" siden den ikke er like skjør og er langt mer skinnende enn en zirkon fra naturen. En cubic zirconia er en syntetisk edelsten av zirconia som har mange kvaliteter som andre edelstener ikke alltid inneholder. En av de største egenskapene som cubic zirconia medfører er hardheten så vel som utseendet, som for det blotte øye kan forveksles med en diamant, men til en mye lavere pris. Siden en cubic zirconia er kunstig laget, vil kvaliteten og utseendet ofte være det samme, og dermed er det ingen store svingninger i prisene.

De cubic zirconia-steinene er relativt høye på Mohs - skalaen, da de har en hardhet på 8,5 - til sammenligning er en diamant 10.

Cubic zirconia er en populær stein over hele verden, og blir derfor ofte referert til som CZ - en forkortelse for engelsk Cubic Zirconia.

lange zirkon øredobber

Diamant eller cubic zirconia?

En cubic zirconia sies ofte å være en imitasjon av en diamant. Dette er delvis sant, fordi en cubic zirconia ser så mye ut som en diamant at de fleste ikke ville kunne se forskjell i det hele tatt. Hvis du har et trent øye, vil det være lettere å finne forskjellene mellom en cubic zirconia og en diamant. For det første er en cubic zirconia litt tyngre enn en diamant. I tillegg er en cubic zirconia også litt mer gjennomsiktig og har en lavere glans. Det høres ut som store forskjeller, men med det blotte øye vil du ikke kunne se forskjellen mellom de to steinene.

Utseendet til cubic zirconia

En cubic zirconia er for de fleste kjent for sin hvite farge, som ligner på diamantens. Imidlertid er cubic zirconia tilgjengelig i et utall farger. Hos CHANTI kan du finne cubic zirconia i 12 forskjellige farger, så det er noe for enhver smak.

En cubic zirconia kan slipes på mange forskjellige måter, men de vanligste er fasettert og briljant skjæring. For å imitere en diamant best mulig, vil man oftest briljantslipe en cubic zirconia. Like populært er det imidlertid å ha et smykke med cubic zirconia som er fasettert. Når steinen er fasettert, har den litt rundere kanter enn om den er briljantskåret.

hjerte uendelig smykker

Verdien av zirkoner

Det er stor prisforskjell på en zirkon og en cubic zirconia. En zirkon er, som nevnt før, en edelsten som er naturlig laget. Dette gjør selvfølgelig prisen mye høyere enn prisen på en kunstig laget cubic zirconia.

Ettersom cubic zirconia produseres i fabrikker flere steder rundt i verden, er det mulig å holde prisen nede på denne typen edelstener. Kvaliteten på cubic zirconia, som av samme grunn alltid vil være høy, kan imidlertid ikke ta feil.

Hos CHANTI har vi et stort utvalg av smykker med cubic zirconia, som er til svært rimelige priser. Verdien på smykket avhenger først og fremst av resten av smykkets materiale, og med dette kan man finne smykker med cubic zirconia steiner i alle prisklasser.

ring på fingeren

Zirconia smykker

Smykker med cubic zirconia er utrolig utbredt i smykkeindustrien, da deres kvalitet og utseende er nær diamanter, men til en betydelig lavere pris. Den cubic zirconia brukes til alle slags smykker, og til gull, sølv, forgylt sølv og hvitt gull. Dette betyr at alle muligheter for å finne akkurat ditt perfekte smykke er åpne.

Hvis du skulle ha bursdag i desember, er det enda en grunn til å velge et smykke med zirkoner i. Det er fødselssteinen, som sies å bringe lykke til de som bærer den.

Hos CHANTI kan du finne et bredt utvalg av smykker med cubic zirconia steiner, her finnes de også i forskjellige farger og fasonger og finnes her.

Ofte stilte spørsmål om Zirconia

Er zirkon en edelsten?

En zirkon som stammer fra naturen kan betraktes som en edelsten. Den mest populære formen for "zirkon" er imidlertid cubic zirconia, som er en syntetisk edelsten og derfor ikke en edelsten.

Hva er hvite zirkoner?

Zirkoner finnes i flere forskjellige farger, bl.a hvit, brun, grønn, blå og rød. De hvite zirkonene er den edelstenen som ligner mest på en diamant.

Hva er zirkoner laget av?

Zirkoner laget av et mineral kalt zirkoniumsilikat.

Hva symboliserer en zirkon?

En zirkon kan være nyttig for å oppnå suksess ved at den kan skape harmoni og utvikle mentale evner som konsentrasjon og evnen til å ta de riktige avgjørelsene.

Sjekk våre siste innlegg!