All kunnskap om edelstenen Citrin

All kunnskap om edelstenen Citrin

Edelstenen Citrin er kjent for sin gule og delvis oransje farge. Denne fargen er spesielt populær til sommersmykker, men den gule fargen passer for alle årstider og for alle mennesker.

Steinens fine gule farge kan enkelt blandes med andre typer edelstener. Du bør ikke være redd for at Citrine-smykkene dine vil hindre deg i å vurdere andre edelstener til smykkene dine.

Med sin gule farge kan Citrine minne oss alle om én bestemt ting: en sitron. Dette gjelder også navnet på steinen, som kommer fra det franske ordet for sitron.

doubledouble

Historie og myter

Selv om Citrin minner oss om sitronen, kan den også minne oss om noe annet: solen. Dette gir også god mening da det sies at Citrin bærer krefter fra solen.
I våre dager brukes steinen hovedsakelig som eksamensstein, da den gir støtte og bagatelliserer følelsen av angst og stress.

Plassering

De aller fleste citriner kommer fra Brasil. Tilgangen på Citrin er langt lavere enn etterspørselen, og det betyr at Citrin har fått en falsk søster, nemlig brent Citrin. Stekt citrin er ikke citrin, men en ametyst som har blitt varmet opp.

Verdivurdering og priser

Sitrin, som mange andre edelstener, bedømmes på fire parametere. Sliping, renhet, farge og vekt. Jo større stein, jo høyere verdi. Oftest. De tre andre parameterne spiller imidlertid også en stor rolle. Hvis steinen har en dyp og intens farge, få inneslutninger og en passende sliping, er verdien enda høyere. Mange edelstener er ofte små, da inneslutninger ikke gjør det mulig å produsere større steiner med riktig renhet. 

flerfarget ring

Citrin smykker

De gule edelstenene gir et friskt og sommerlig uttrykk. Steinen egner seg til gull, gullbelagt gull, hvitt gull og sølvsmykker. Sitrin har en hardhet på 7, noe som gjør den velegnet til smykkebruk.
Sitrin er fødselssteinen for de som er født i november måned.

Du finner vårt store utvalg av Citrin-smykker her.

Ofte stilte spørsmål om Citrin

Er citrin en edelsten?

Sitrin er en edelsten som ofte ikke inneholder urenheter. Steinen får sin gule og oransje farge fra en mengde jern som er tilstede under dannelsen og endrer dermed fargen. En naturlig citrin er svært sjelden, fordi de citrinene vi oftest ser er ametyster som er varmebehandlet, og dermed har endret seg til den gulaktige fargen.

Hva gjør Citrin?

Steinsitrinen har flere kvaliteter som kan hjelpe oss mennesker. Det kan bidra til å rense og fornye deg og dine tanker. Det vil være nyttig for å skape suksess, da det vil øke din selvtillit og gi deg tro på deg selv. Derfor er Citrin flink til å bidra til å berolige nervene og tro på magefølelsen. Steinen er full av god energi og den kan styrke din egen når du er i vanskelige situasjoner. Mange gjør det til en vane å alltid ha på seg en citrin, for alltid å ha en følelse av trygghet i nærheten.

Hva betyr Citrin?

Ordet Citrin kommer fra det franske ordet sitron, som er veldig passende for fargen på steinen. Mange kjenner Citrin som en eksamensstein da den støtter angst og tvil.

 

Sjekk våre siste innlegg!