Turkise smykker

Turkise smykker

Turkis 

Turkis er en sjelden ettertraktet stein som bare finnes noen få steder på jorden. Edelstenen har lenge vært verdsatt og ansett for å bringe lykke, og så tidlig som 3000 f.Kr. de gamle egypterne produserte smykker med turkis. Tidlige indianere la stor vekt på edelstenen, og assosierte den med himmelens gud. De brukte turkis for å kanalisere helbredende energier fra kosmos. I antikkens Hellas ble turkis båret av kvinner for å symbolisere deres renhet. Gamle tradisjoner og skikker knyttet til turkis finnes over hele verden, men i moderne tid er edelstenen forbundet med visdom, ro og beskyttelse. 

lange zirkonohrringe

I motsetning til andre edelstener vurderes ikke turkis ut fra et enkelt vurderingssystem. Den mest kjente metoden er den persiske metoden, hvor verdien av steinen vurderes ut fra klarhet og farge. Jo klarere og mørkere steinen er, jo bedre. I tillegg vurderes også kvaliteten på turkis ut fra hardhet, hvor de hardeste, og dermed beste steinene, ligger på 6 på Mohs skala. De beste turkise steinene har altså en blå farge uten en klar matrise, som er det tynne mønsteret av elementer som går gjennom steinen. 

doubledouble

Turkise smykker 

Turkis har blitt brukt til smykker i flere årtusener, og har tradisjonelt en gullsokkel. I Vesten har det imidlertid lenge vært en tradisjon for å bruke sølv til turkise smykker, men i dag har noen smykkedesignere begynt å følge perserne, og bruker gull til sokkelen på smykket i stedet. 

Turkise smykker er vakre og kan sette et ekstra krydder på antrekket med den vakre blågrønne fargen. Turkis er også et godt valg for smykker da det vanligvis ikke er dyrt. Hos CHANTI har vi et bredt utvalg av forskjellige vakre turkise smykker. I vårt sortiment har vi øredobber, armbånd, anheng og ringer med turkis i både gull, sølv og forgylt sølv. Du finner alle våre turkise smykker her . 

Sjekk våre siste innlegg!