Edelstenen Topaz

Edelstenen Topaz

Silver Topaz er en helt fargeløs stein som ikke har fått noen form for behandling. For å sette farge på Topas-steinene er de enten varmebehandlet eller bestrålt. Da kan fargene skifte til blant annet blått, gull og rosa.

Den mest populære fargen på Topas er blå. Her preger blant annet fargene «London blue » og «sveitsisk blå » markedet.

Historie og myter

Tidligere var det bare de gylne topasene som var mest populære. Det var spesielt egypterne som kjente igjen fargene, da man trodde at den fikk sin varme og gylne farge fra solguden Ra. Siden den gang har romerne hatt glede av Topas, som de mener var knyttet til Jupiter.

Plassering

Topazsteiner finnes mange steder i verden. Både forskjellige steder i Europa, Afrika, Russland og mange andre steder.

Verdivurdering og pris

Topaz er en av de hardeste edelstenene ved at den har en hardhet på 8 av 10 på Mohs-skalaen. Selv om hardheten til Topassteinen er høy, kan den lett brytes i biter og de må derfor tas vare på dersom du bærer dem i et smykke.

Smykker med Topas

Hos CHANTI har vi et stort utvalg av smykker med Topas. Den fine blåfargen gir et spesielt og unikt preg til smykket. Topaz har en god holdbarhet dersom du behandler smykkene dine riktig. Ingen edelsten tåler slag og støt.

Topaz er fødselssteinen for november måned, derfor vil denne steinen være ideell for deg som er født i november.

 doubledouble

Vanlige spørsmål om Topas

Hva er en Topaz?

En Topas er en edelsten som virkelig tok fart i middelalderen da den ble antatt å ha spesielle krefter. De fleste Topas-steiner er fargeløse, men de kan ha nyanser av forskjellige farger, og spesielt blånyansene er populære.

Er Topaz en edelsten?

Edelstenen Topas har en hardhet på 8, men den kan lett sprekke og gå i stykker dersom den utsettes for harde slag eller lignende.

En Topas finnes i mange forskjellige størrelser. De er vanligvis veldig små når de brukes til smykker, men steinen kan faktisk være stor og veie flere kilo.

Hva betyr Topas?

En Topas-stein er en helbredende og energigivende stein som øker vår bevissthet om livets gjerninger. Den oppsøker stedene i kroppen som trenger helbredelse og steinen Topaz er en del av de tolv brystplatesteinene som er innviet til paradisets porter, hvor de tolv englene vokter.

Hvilken farge er en Topaz?

I ren form er en Topas hvit, altså det som kan anses som transparent, men ulike mineraler kan gi steinen andre nyanser. Det er spesielt den blå nyansen som er populær, men den rosa er også ettertraktet. Det er imidlertid svært sjeldent og vanskelig å få tak i.

Sjekk våre siste innlegg!