Et diamantsertifikat følger med CHANTI

Et diamantsertifikat følger med CHANTI

Diamantsertifikat

Vi bruker vårt eget diamantsertifikat for mindre diamanter typisk opp til 0,50 ct. For store diamanter og etter behov kan vi også levere diamantsertifikat fra f.eks GIA, dog medfører dette ekstra kostnader som betales av kunden, du vil bli informert om pris før du godkjenner dette.

Hva forteller diamantsertifikatet deg?

Diamantsertifikatet er et bevis på kvaliteten på diamanten eller diamantene, og angir antall steiner, skjæring, type stein, diamantfarge, diamantklarhet og karat.

I tillegg er det også oppgitt for enkelte smykker hva slags type smykker, materiale og lignende. Det er også et bilde av smykket, samt en oversikt over ulike grader av diamantfarge, klarhet og snitt.

Dersom det er andre typer stein på smykkene, er det også oppgitt informasjonen vi har om dem, f.eks. sliping og karat på smaragder eller safirer.

diamantsertifikat

De 4 C-ene.

Diamanter vurderes ut fra de såkalte 4 C-ene, som på engelsk er Cut, Clarity, Color, Carat, altså sliping, clarity, color, og carat. Med karat menes her karatvekten til diamanten, og ikke karat gull (stavet med k). Alle 4 kriteriene er oppgitt på våre diamantsertifikater.

doubledouble

Konfliktfrie diamanter

Alle diamanter i CHANTIs diamantsmykker er konfliktfrie diamanter. Konfliktfrie diamanter betyr at de kjøpes fra lovlige kilder som utvinner og selger diamantene på lovlig vis og ikke som en måte å finansiere f.eks. krig, ifølge gjeldende FN-resolusjoner.

Diamantsertifikatet er dermed også et bevis på at diamanten er konfliktfri, i tillegg til bevis på diamantens kvalitet

Sjekk våre siste innlegg!