Onyks

Onyks

Onyks er steinen som er spesielt kjent for sin helt svarte og svært intense farge. Edelstenen finnes imidlertid ikke bare som svart. Onyks kan fremstå både som grå og rød, men faktisk også med hvite nyanser.

Historie og myter

En onyks sies å kunne være til hjelp for alternative behandlinger. Det handler om å bruke helbredende effekter. Det sies at steinen kan fjerne onde og dårlige energier. Det vil sette ting i perspektiv og skape balanse.

Plassering

Denne edelstenen finnes flere steder i verden. Det er spesielt mange Onykser i Brasil, India og Sør-Amerika.

Pris og vurdering

Onyks var en ekstremt populær stein tilbake i antikken, men siden man i ettertid har begynt å produsere syntetisk Onyks i tillegg til den maskinerte steinen, har verdien gått ned.

Smykker med Onyks

Onyks har en hardhet på 6-7, noe som gjør at den enkelt kan brukes til smykkebruk.

Den sorte steinen gir smykket en liten kant, og gjør smykket spesielle. Onyks-steinen kler både sølv- og gullsmykker. Hos CHANTI har vi en rekke smykker med Onyks, så det er mulig å finne din perfekte match. Du kommer direkte til smykket med Onyks her.

doubledouble

Ofte stilte spørsmål om Onyks

Hva er onyks?

Onyks er en stein kjent for sin helt svarte overflate. Steinen finnes imidlertid også i andre nyanser, og den skiller seg ut ved å bestå av mange lag, som også kan sees i steinen.

Det er først og fremst de sorte onyksene som brukes til smykker. Onyks har vært kjent siden antikken, da steinen ble brukt til skåler, vaser mm. På den tiden var steinen ettertraktet, men det var først da det senere ble utviklet maskiner som kunne jobbe med steinen at prisen begynte å falle og den har i ettertid blitt mye brukt til smykker.

Hvilken farge er en onyks?

Vi ser oftest på steinen onyks som den helt sorte steinen, men den finnes også i rødlige, gråaktige og til dels også hvite nyanser.

Hva symboliserer en onyks?

Steinonyksen gir en følelse av ansvar, mot og selvkontroll. Onyks snakker til sansene våre og beskytter mot negative følelser og tanker.

Sjekk våre siste innlegg!